Opstart af kefir, surdej mm.

Mange har i tidens løb udtryks interesse for selv at starte op med fermentering (surdej, grøntsager, kefir osv.). Starter kulturerne kan til tider være lide svære at få fat i, så derfor tilbyder jeg nu at dele mine.

Hvis du kommer forbi og afhenter, er det gratis. Jeg sender også gerne hvis du betaler porto + 10kr til pakkematerialer mm.

Jeg har følgende kulturer at dele ud af:

Hvis du ønsker en eller flere kulturer, så skriv en besked til mig i kommentarfeltet. Husk at tjekke at du har inkluderet din e-mail, så jeg kan få fat på dig.

Surdej – min dejlige, hyperaktive surdej som jeg bruger både til rugbrød og hvedebrød

Vandkefir (klar om en uges tid) – Vandkefirkorn som kører på sukker og laver en let syrlig, gæret drink

Kombucha (klar om en uges tid) – Monsterkultur som bruges til at fermentere sød te til en syrlig drink

Grøntsagsfermenteringsstarter – Aktiv saltlage fra en af mine grøntsagsfermenteringer. Jeg bruger altid selv denne starter til at sætte gang i mine grøntsagsfermenteringer.

16 responses to this post.

  1. Posted by Tina on august 31, 2013 at 12:47 am

    Hej Inge,
    Sikke en fin blog som jeg lige har opdaget. Og vil følge!
    Jeg vil meget meget gerne købe både en vandkefir, en kombucha og en grøntsagsfermenteringsstarter hvis det ikke er for grådig at være?
    Jeg lover de vil få et godt hjem her!
    Mvh Tina

    Svar

  2. Posted by Tina on september 12, 2013 at 8:57 pm

    Hej Inge, så kom pakken og tak for den! Jeg er lidt i tvivl om hvor stor en portion the der er til med den kombucha du har sendt mig? Der står også i den opskrift jeg kigger på at jeg skal bruge starter væske – vil den væske der hænger ved i posen være nok hertil? Endvidere læser jeg netop nu at man aldrig må bruge en kombucha der har været på køl, da jeg havde fået den fra posthuset lagde jeg hele pakken i køleskabet dvs cirka fem timer. Tro du det har gjort den dårlig?
    Håber du har tid til at svare.
    Mvh Tina

    Svar

    • Hej Tina,

      Super at det nåede frem 🙂

      Med den startervæske der fulgte med kombuchaen, ville jeg nok bruge ca 1/2 liter the. Så kan du bruge en større batch næste gang. Hvis du har lavet mere the, kan du tilsætte lidt citronsaft eller eddike for at sænke pH.

      Jeg tvivler på den har tager skade af så lidt tid i køleren. For at være helt sikker, kan du i den første uges tid sørge for at den er godt dækket af the hele tiden. Når den produceren CO2, har den en tendens til at flyde, og hvis overfladen ikke er fugtig, er den mere modtagelig for sporer fra luften. Bare brug en ske og skub en ned under væsken en gang om dagen.

      Bare spørg 🙂

      Svar

      • Posted by Tina U on september 13, 2013 at 10:13 pm

        Tak! Hvor er du hjælpsom. Jeg har læst et sted, men kan ikke finde det igen, at de forskellige kulturer ikke må stå for tæt. Jeg har et ret lille køkken og nu både kombucha surdej vand kefir grøntsagsgæring kokosrelish gæring og dosa gæring. Ved du noget om det? Og ja det har naturligvis taget Overhånd…

      • Ja, det har jeg også læst. Jeg har heller ikke plads til at adskille dem, så de står bare ved siden af hinanden.

        Jeg synes somme tider folk har en tildens til at behandle deres fermenteringer som rådne æg. Min erfaring siger at de ikke er så sarte og sagtens kan tåle naboer :p

  3. Posted by rosa on november 22, 2013 at 2:56 am

    Hejsa.
    Vil med glæde tilbyde et godt hjem til både kefir og surdej 🙂
    Hvis du lige er kommet af, med en masse- må du meget gerne huske mig, når det er tid igen.
    Tak, fordi du deler ud af dine “kultur-skatte” på din fede side 🙂

    Svar

  4. Posted by rosa on november 30, 2013 at 10:02 pm

    Super det ser jeg frem til 😀

    Svar

  5. Posted by Tina Kamper on januar 26, 2014 at 9:03 pm

    Jeg har cøliaki og har ikke haft held til at finde en surdej, der får brødet, især ikke mit “rugbrød” der er bagt af boghvedemel, majsmel og kerner, til at smage rigtigt. Skulle du have lyst, så er hermed udfordringen givet til at lave en glutenfri surdej med den rigtige smag. Og det er meget venligt af dig, at du deler ud af dine forskellige varer – de andre er jo ligeså interessante for mig, som for alle andre :-D.

    Svar

  6. Posted by Signe on september 26, 2014 at 7:54 am

    Kære Inge,
    Det er sådan en god blog du har! Virkelig fedt at du tager dig tid til at dele dine erfaringer, opskrifter og sågar dine kulturer! Jeg har netop bestilt “The Art of Fermentation” og glæder mig til at komme i gang. Jeg tager selv vita biosa eller udos choice probiotiske kapsler som kosttilskud og regner med at bruge en af disse som starter til mine grøntsagsfermenteringer, men jeg ville være rigtig taknemmelig, hvis du vil undvære lidt vandkefirkorn og kombuchasvamp.
    Tak for dit grundige blogarbejde og hyggelige skrivestil!
    De bedste hilsner Signe

    Svar

  7. Posted by Jonna on oktober 23, 2014 at 3:41 pm

    Hej Jeg vil meget gerne have tilsendt vand kefir, hvis du har over produktion. Sender gerne porto kode.

    Svar

  8. Posted by Ulla Majgaard. on oktober 25, 2014 at 12:00 am

    Hej

    Har du stadig kefir, kun virkelig godt tænke mig at prøve.

    Hilsen Ulla

    Svar

  9. Posted by Christina Marx on november 3, 2014 at 9:11 pm

    Hejsa. Vil du stadig bortgive kefir til vand, vil jeg rigtig gerne modtage. Det skal bare prøves. Betaler selvfølgelig for porto og emballage. Glæder mig til at høre fra dig :-). Mvh Christina

    Svar

  10. Posted by roald morell on november 18, 2014 at 2:55 am

    Hej 🙂 super fed blog 🙂 dejligt at se nogen der er interesseret i disse super gode og sunde madvaner… Jeg er nystartet og har indtil videre kun fermenteret grønsager, men med gode resultater. Jeg kunne virkelig godt tænke mig en omgang af: Surdej,
    Vandkefir og Kombucha, hvis der er mulighed for det? sender gerne portokode for det hele 🙂

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: