Den smukkeste fermentering

Mælkesyrnede gulerødder med chili, dild og mynthe

Mælkesyrnede gulerødder med chili, dild og mynthe

Jeg er helt vild med disse her gulerødder. Både smag og udseende er tip top. De er sprøde, syrlige, stærke og lidt parfumerede i smagen, og så er de vildt nemme at lave. Gulerødderne har en kraftig lille-orange farve og væsken (som jeg bruger i stedet for eddike eller citronsaft i dressinger) har en fantastisk lilla farve.

Med vandlåsen i

Med vandlåsen i

Ingredienser:
– 1 kg gulerødder (Jeg brugte lilla og gule, heraf den smukke farve)
– Hele krydderier (jeg brugte sort og hvid peber)
– Krydderurter (Dildkroner og mynte)
– Et par hele chilier
– Vand
– Salt (20g/L vand)

Fremgangsmåde
– Gulerødderne skrubbes og skæres i skiver.
– Chilierne vaskes og skæres igennem på langs.
– De pakkes sammen med krydderier, chili og urter i lag i sylteglasset
– Der tilsættes vand og salt indtil alle gulerødderne er dækket
– Vandlås påsættes og gulerødderne for lov til at gære ved stuetemperatur i ca. 2 uger

Man kan godt bruge et glas uden vandlås, men så bliver man nødt til at udjævne trykket med jævne mellemrum for at undgå en eksplosion.

One response to this post.

  1. Posted by Iben Vestertjele on september 16, 2014 at 11:10 am

    Smukt 🙂 og inspirerende 🙂
    Når jeg har lavet mælkesyregærede gulerødder, kommer der et tyndt hvidt lag ovenpå vædsken, kender du det ? Og hvad består det af ? Jeg hælder vædsken fra og dermed også det hvide lag, men er det harmløst ? Det er kommet efter ca. en uge og både når jeg gære i gæringskrukker og i glas med vandlås.
    Hilsen Iben

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: