Bacon Cassoulet

Dette her smager virkelig godt, og det er super enkelt at lave. Det kan også være hurtigt, hvis man har kogt bønnerne i forvejen.

Et smukt stykke bacon fra øko-gris

Ingredienser (til 2 voksne og en baby)

  • 200-300g røget øko-bacon.
  • 2 dl tørre, hvide bønner
  • 1 kvist timian eller anden krydderurt
  • 1-2 løg
  • peber

Bønner stilles i blød i ca. et døgn, skylles godt og koges i vand med timian i ca. 1 time. Vandet hældes fra.

Bacon skæres i strimler og steges på panden indtil det er sprødt. Imens hakkes løgene. Baconstrimlerne tages op og ca. 2/3 af bacon-fedtet hældes fra (det kan man bruge til at stege noget andet i). De  hakkede løg steges i bacon-fedtet indtil de er møre og klare i farven. De kogte bønner tilsættes og de hele steges sammen i et par minutter. Der smages til med peber (salt er som regel ikke nødvendigt, da bacon er ret salt). Retten kan serveres med kartofler, salat eller dampede grøntsager.

Den færdige ret

2 responses to this post.

  1. Hvor sjovt 😀
    – jeg har i øjeblikket en gang hvide bønner med løg,hvidløg, timian, tomat og bacon i ovnen- en slags baked beans old style…

    Men jeg tror da bestemt at denne ret skal laves i næste uge med resten af de hvide bønner der røg i fryseren.

    Svar

Skriv en kommentar